***Disclaimer***

Disclaimer: The Wizard of 'OZ' makes no money from 'OZ' - The 'Other' Side of the Rainbow. 'OZ' is 100 % paid ad-free

Thursday, March 10, 2022

«Доктрина мачо» Путіна: наслідки для України

Наступна стаття є думкою і не обов’язково відображає думки з «Чарівника ОЗ» або «ОЗ» - «Інша сторона веселки»

Путін, сучасний російський мачо-цар, просто не міг жити з ганебною невірністю Києва – не після всього, що Москва зробила для України.

Марван Бішара ,
старший політичний аналітик Al Jazeera. 

Президент Росії Володимир Путін їде на коні біля Західних Саянів у південній сибірській Тувинській області, 15 серпня 2007 р. [Файл: РИА Новости/Кремль через Reuters]
Президент Росії Володимир Путін їде на коні біля Західних Саянів у південній сибірській Тувинській області, 15 серпня 2007 р. [Файл: РИА Новости/Кремль через Reuters]

Володимир Путін дасть вам знати, що він не хотів цієї війни; що це йому нав'язано. Він зробив неможливе, щоб уникнути вторгнення на свою улюблену Україну, але є речі, які не витримає навіть супердержава, супер-пупер терплячий лідер.

Російський президент давно попереджав, що Україна належить Росії; якщо вона не могла мати її, то ніхто інший не міг би.

На жаль, ніхто не слухав.


Ні він, ні Росія не отримали належної поваги, і це було просто неприйнятно і вкрай обурювало цього мачо-сучасного царя.

Мачо, я не натякаю на плавання Путіна на льоду, дзюдо і їзду на конях з голими грудьми. Але до його внутрішньої наполегливості, бажання та рішучості використовувати військову міць Росії для просування російських інтересів.

Протягом багатьох років Путін чітко висловлював свої погляди, застерігаючи Захід припинити свій геополітичний авантюризм і триматися подалі від сфери впливу Росії; припинити ловити рибу і фліртувати з Україною, безрезультатно.

Нехарактерно для колишнього оперативника КДБ зловісна промова Путіна напередодні вторгнення в Україну була особливо емоційною, гіркою та гнівною. Захід змушував його руку, і йому нічого не залишалося, як діяти, поки не стало надто пізно.

Путін міг би пережити розчарування і ревнощі, але не зраду; Росія просто не могла жити з ганебною невірністю Києва. Не після 300-річного партнерства, не після всього, що Москва зробила для України, наділивши її територією, грошима та престижем.

Гірше того, зрадницька Україна перетворилася на західний «трамплін проти Росії». Для Путіна подвійність України, прихильність між спорідненою душею Росії та її заклятим суперником були не просто вульгарними, а й небезпечними для національної безпеки Росії.

Незважаючи на те, що у 2014 році він примирився з бажанням України розлучитися і неохоче погодився на спільну опіку над близнюками Луганськом і Донецьком, він вважав, що Київ продовжував зловживати східними провінціями протягом наступних восьми років, даючи йому привід для втручання.


--більше в Al Jazeera

Марван Бішара

Марван Бішара
, старший політичний аналітик Al Jazeera.
Марван Бішара — автор, який багато пише про глобальну політику і вважається провідним авторитетом у зовнішній політиці США, Близькому Сході та міжнародних стратегічних справах. Раніше він був професором міжнародних відносин в Американському університеті Парижа.

Post is published in Ukrainian

No comments: