***Disclaimer***

*****Disclaimer: The Wizard of 'OZ' makes no money at all from 'OZ' - The 'Other' Side of the Rainbow. 'OZ' is 100 % ad-free*****

Saturday, February 18, 2017

QUIZ ME! - Seeing Stars!

all about Stars
Answers are below. Grab yer pencils!
Quiz

1. In 2009 what famous American actor died from pancreatic cancer?
Patrick Swayze
George Clooney
Matt Damon
Brad Pitt

#2. Which actor, best known as The Fonz, from the TV show "Happy Days", is a New York Times bestselling author for his series of children's stories?
Henry Winkler
Penny Marshall
Ron Howard
Lin Oliver

#3. What Long Island Piano Man, born May 9, 1949 in The Bronx, once aspired to become a boxer before he turned toward a music career?
Billy Joel
Antoine "Fats" Domino
Harry Connick Jr
Liberace

#4. Which of these famous actors with the first name 'Michael' is a woman?
Michael Crawford
Michael Douglas
Michael J. Fox
Michael Learned

#5. Which actress/comedienne, known for her sharp humor, died in September of 2014?
Joan Rivers
Rosie O'Donnell
Lucille Ball
Tina Fey

#6. What actor had the birth name Krishna Pandit Bhanji?
Matt Damon
Ben Kingsley
Troy Donahue
Chevy Chase

#7. What first name do Hollywood actors Travolta, Barrymore, Stamos and Ritter have in common?
Jerry
James
John
Jason

#8. Which of the following was NOT a comedy double-act?
Laurel and Hardy
Abbott and Costello
Morecambe and Wise
Marks and Spencer

#9. Johnny Depp is a popular, versatile actor. In which of these films did he have several teeth capped with gold?
Secret Window
Chocolat
Finding Neverland
Pirates of the Caribbean:The Curse of the Black Pearl

#10. Billie Dove was a popular movie star in the 1920s. She was also an accomplished pilot. Bearing that in mind, who was her fiancé and romantic interest for three years?
Howard Hughes
Michael Gosling
Bruce Spruce
Michael Johnson

answers

Answers

1. In 2009 what famous American actor died from pancreatic cancer?

Answer: Patrick Swayze
Patrick Swayze died in 2009 at the age of just 57. He was made famous by his roles in "Dirty Dancing" in 1987 and "Ghost" in 1990.

2. Which actor, best known as The Fonz, from the TV show "Happy Days", is a New York Times bestselling author for his series of children's stories?

Answer: Henry Winkler
Henry Winkler and Lin Oliver are bestselling authors of a series of 19 short stories designed for slow readers, published by Scholastic, Inc. Ron Howard was Richie in the TV Show, "Happy Days". Penny Marshall played the role of Laverne in the "Laverne and Shirley" TV show. Lin Oliver is the co-author with Henry Winkler of the 19 published children's stories.

3. What Long Island Piano Man, born May 9, 1949 in The Bronx, once aspired to become a boxer before he turned toward a music career?

Answer: Billy Joel
Tired of being bullied, Joel became a boxer winning 22 bouts in a row before losing two. He turned to music after losing his last two bouts and suffering a broken nose in his final fight. In 1999 he was inducted into the Rock and Roll Hall of Fame.

4. Which of these famous actors with the first name 'Michael' is a woman?

Answer: Michael Learned
Michael Learned is an American actress, originally from Washington, D.C. She is most famous for playing Olivia Walton in the 1970s programme "The Waltons".

5. Which actress/comedienne, known for her sharp humor, died in September of 2014?

Answer: Joan Rivers
Born June 8th, 1933, Joan Rivers was sometimes called 'Queen of the Barbed One-liners'. Her acerbic wit made her a polarizing figure. She suffered complications which caused her to go into cardiac arrest while undergoing throat procedures in hospital and died September 4th, 2014.

6. What actor had the birth name Krishna Pandit Bhanji?

Answer: Ben Kingsley
Like Barack Obama, Ben Kingsley was born to a white mother and Kenyan father. Ben's father was of Indian Muslim descent.

7. What first name do Hollywood actors Travolta, Barrymore, Stamos and Ritter have in common?

Answer: John
John Travolta is an actor, dancer and singer. John Barrymore was a legendary stage and screen actor in the early 1900s. John Stamos is a television actor, singer and musician. John Ritter was an actor and comedian.

8. Which of the following was NOT a comedy double-act?

Answer: Marks and Spencer
Marks and Spencer is a British retailer, selling mostly clothing and foodstuffs, founded in 1884 by Michael Marks and Thomas Spencer. Stan Laurel (1890-1965) and Oliver Hardy (1892-1957) starred in almost 100 films together, mostly in the 1920s and 30s, while Bud Abbott (1895-1974) and Lou Costello (1906-1959) were popular in the 1940s and 50s. Eric Morecambe (1926-84) and Ernie Wise (1925-99) were a British double-act best-known for their TV shows in the 1970s and 80s.

9. Johnny Depp is a popular, versatile actor. In which of these films did he have several teeth capped with gold?

Answer: Pirates of the Caribbean:The Curse of the Black Pearl
This film introduced us to Captain Jack Sparrow, a conniving yet somehow appealing pirate. Sparrow is seeking to regain The Black Pearl, his beloved ship, stolen from him by mutinying crewmen who went on to purloin cursed Aztec gold. Johnny Depp took the character and just ran away with it, creating an absolutely original individual who was so quirky that The Powers That Be worried about their investment in the first film. In a clever bartering ploy, Depp went to the extent of having more teeth gold-plated before the filming than he really wanted, so that he could "compromise" by returning some of them to normal. Fortunately for all, his take on the role ended up a huge success. "Captain Jack Sparrow is like a cross between Keith Richards and Pepe Le Pew," Depp said of the character.

10. Billie Dove was a popular movie star in the 1920s. She was also an accomplished pilot. Bearing that in mind, who was her fiancé and romantic interest for three years?

Answer: Howard Hughes
Billie Dove was born Bertha Bohny on May 14, 1903 in New York City; and died December 31, 1997, aged 94. She had many admirers, the most persistent of whom was movie mogul, aviator and reclusive eccentric Howard Hughes, who cast her in a few of his movies. Their three-year romance - and engagement to marry - ended when she left him without ever giving cause. Her Hollywood Walk of Fame star is located at 6351 Hollywood Blvd.

No comments: