***Disclaimer***

***Disclaimer: The Wizard of 'OZ' makes no money at all from 'OZ' - The 'Other' Side of the Rainbow. 'OZ' is 100 % ad-free***

Thursday, February 09, 2017

QUIZ ME! - Religion mixture

Answers are below. Grab yer pencils!
Quiz
#1.Around the year 600, Pope Gregory I enumerated in a short list all the human vices that would lead to eternal damnation. What did he include in that list?

Seven Deadly Sins
Seven Immoral Deeds
Seven Impure Practices
Seven Unrighteous Acts



2. What is generally accepted to be the Holy Grail?

a screen used during the Sacrament
the cup of Christ
the basin used at the Crucifixion
a pool at the Roman temple


#3. Whose election is announced to the world by 'fumata bianca'?

Patriarch of Jerusalem
Dalai Lama
Archbishop of Canterbury
The Pope


#4. Which of these cities is considered to be the most holy meeting place of the religion of Islam?

Carthage
Jerusalem
Medina
Mecca


#5. In the Bible, John 3:16 speaks of God's Son's life being given for salvation: the crucifixion of Jesus Christ. Far less well known, what does 1 John 3:16 invite the reader to do?

skip this question and have another beer
lay down his or her life for others
pick a religion; any one will do
go looking for the holy grail


#6. In the Hindu pantheon, which four-armed god, whose name means 'The Auspicious One' and who is often depicted dancing, is also known as 'the Destroyer'?

Indira
Nehru
Buddha
Shiva


#7. Religious reformer Martin Luther belonged to which monastic Order? Hint: It's very similar to the name of a famous Roman emperor.

Franciscan
Dominican
Carthusian
Augustinian


#8. Which Angel is said to be the annunciator to Mary of the conception and birth of Jesus Christ, and to have given the Quran to the Prophet Muhammad?

Raphael
Lucifer
Michael
Gabriel


#9. According to the Bible, how much money did the Jewish priests pay to buy "Potters Field", which was used as a cemetery for poor people?

$33
$1000
30 pieces of silver
2 Turkeys and a Microwave


#10. According to Genesis 3, what grew from the ground God cursed after Adam and Eve sinned?

figs and olives
mustard and saffron
wheat and tares
thorns and thistles



answers

Answers

1. Around the year 600, Pope Gregory I enumerated in a short list all the human vices that would lead to eternal damnation. What did he include in that list?


Answer: Seven Deadly Sins
In Christian doctrine, the seven deadly (also referred to as mortal or capital) sins are the most grievous offences against God's law. They cause a corruption of the soul and spiritual death (hence "deadly"), and unless absolved during life, lead to eternal damnation. The list established by Pope Gregory the Great included lust, gluttony, avarice, sloth, wrath, envy and pride.
The concept of the seven deadly sins was popularised over the centuries by philosophers such as Thomas Aquinas, and poets such as Dante Alighieri and Geoffrey Chaucer.



2. What is generally accepted to be the Holy Grail?


Answer: the cup of Christ
The Holy Grail is generally accepted to be the cup which Christ was drinking from at the Last Supper. It figures prominently in Christian mythology, is believed by many to have magical powers, and has inspired many quests to find it. In "The Da Vinci Code", Dan Brown puts forward the theory that the Grail was actually Mary Magdalene herself.



3. Whose election is announced to the world by 'fumata bianca'?


Answer: The Pope
The vote to elect a new Pope is taken by the College of Cardinals in conclave in the Sistine Chapel. When the vote is inconclusive, the Cardinals burn the ballots with a chemical to produce black smoke (fumata nera) visible to those outside. But when a vote actually produces a new Pope, the chemicals to produce white smoke (fumata bianca) are added.



4. Which of these cities is considered to be the most holy meeting place of the religion of Islam?


Answer: Mecca
The Saudi Arabian city of Mecca is the holiest city in the Islamic religion. All Muslims are expected to visit the city at least once in their lives in a pilgrimage known as the Hajj. Millions of the faithful visit this city every year.



5. In the Bible, John 3:16 speaks of God's Son's life being given for salvation: the crucifixion of Jesus Christ. Far less well known, what does 1 John 3:16 invite the reader to do?


Answer: lay down his or her life for others
Many Christians are prone to focus on verses which promise something in the Bible, rather than on those which challenge them or demand something from them. Perhaps this is why 1 John 3:16 is quoted so much less often than the verse from John's Gospel!
(1 John refers to the 1st Letter of John, not the Gospel of John).



6. In the Hindu pantheon, which four-armed god, whose name means 'The Auspicious One' and who is often depicted dancing, is also known as 'the Destroyer'?


Answer: Shiva
In Hinduism, three great gods represent aspects of the Supreme Being: Brahma the creator, Vishnu the preserver, and Shiva the destroyer. There is great variation within Hinduism; however, Shiva is one of the prominently worshipped Hindu deities as one who has power to bless as well as to destroy or change. If not shown dancing, Shiva is usually depicted in deep meditation.



7. Religious reformer Martin Luther belonged to which monastic Order? Hint: It's very similar to the name of a famous Roman emperor.


Answer: Augustinian
Martin Luther (1483 - 1546) was the leading figure of the Protestant Reformation in Germany. Before being ordained as a priest, he spent several years in an Augustinian friary in Erfurt. After that he continued his theological career at the University of Wittenberg.



8. Which Angel is said to be the annunciator to Mary of the conception and birth of Jesus Christ, and to have given the Quran to the Prophet Muhammad?


Answer: Gabriel
The Angel Gabriel is also said to have appeared to the prophet Daniel, and to blow a trumpet or horn at the moment the Lord returns to Earth.



9. According to the Bible, how much money did the Jewish priests pay to buy "Potters Field", which was used as a cemetery for poor people?


Answer: 30 pieces of silverAnswer: thorns and thistles

Verses 17-18 of Genesis 3 relates how God told Adam that because he and Eve ate from the forbidden tree, the Tree of the Knowledge of Good and Evil, Adam would have to hereafter work for food in ground that would produce weeds as well as needed food crops. A cross reference can be found in Psalms 107:34 where it mentions a fruitful land turned into a barren land because of sinfulness or disobedience.

No comments: