***Disclaimer***

***Disclaimer: The Wizard of 'OZ' makes no money at all from 'OZ' - The 'Other' Side of the Rainbow. 'OZ' is 100 % ad-free***

Wednesday, February 15, 2017

QUIZ ME! - The Boob Tube

all about TV
Answers are below. Grab yer pencils!
Quiz

#1. Which actor played the the role of Arnold Horshack on the 70's show "Welcome Back, Kotter"?
John Travolta
Gabe Kaplan
Aleen Travis
Ron Palillo

#2. In what area did the American television show "All in the Family" take place?
Baltimore
Queens
Cleveland
Philadelphia

#3. Which star of the American television satire "Get Smart" made his/her TV debut in 1957 by winning the top prize on "The $64,000 Question"?
Edward Platt
Ellen Weston
Barbara Feldon
Don Adams

#4. Who was the dearly loved sheriff in the fictional town of Mayberry, North Carolina?
Barney Fife
Gomer Pyle
Opie Taylor
Andy Taylor

#5. What psychedelic telemovie, produced and written by The Beatles, aired on Boxing Day 1967 on the BBC and ignited controversy?
"Help!"
"A Hard Day's Night"
"Magical Mystery Tour"
"The Yellow Submarine"

#6. On "The Dick Van Dyke Show", the fictional producer and brother-in-law to star Alan Brady was named Mel Cooley. Who played Mel?
Patrick Preacher
Richard Deacon
Robert Priestley
Alan Alderman

#7. In the TV sitcom "Seinfeld", what is the last name of Elaine (played by Julia Louis-Dreyfus)?
Nardo
Benes
Jarvis
Trakand

#8. What educational television series about the universe takes viewers aboard the "Spaceship of the Imagination" in 1980 and again in an updated version in 2014?
Life, The Universe, and Everything
Cosmos
Infinity and Beyond
Highway to the Heavens

#9. On the television series "The Waltons", which of the following was NOT one of the daughters? Hint: look at the first letters of the names.
Mary Ellen
Elizabeth
Corabeth
Erin

#10. What show was initially named "The Toast Of The Town"?
Broadway Open House
Your Show Of Shows
The Ed Sullivan Show
What's My line?


answers

Answers

1. Which actor played the the role of Arnold Horshack on the 70's show "Welcome Back, Kotter"?
Answer: Ron Palillo

Ron Palillo was a member of The Sweathogs, a group which also consisted of Freddy Washington, Vinnie Barbarino, and Juan Epstein. Gabe Kaplan played the role of Gabe Kotter, who was married to a woman named Julie.

2. In what area did the American television show "All in the Family" take place?
Answer:  Barbara Feldon

Barbara Feldon played Agent 99 on "Get Smart". She graduated with a Bachelor of Arts from the Carnegie Institute of Technology in 1955 with a degree in drama. It payed off in more ways than one: on the "The 64,000 Question" she was able to collect the grand prize because the category was "Shakespeare".

4. Who was the dearly loved sheriff in the fictional town of Mayberry, North Carolina?
Answer: Andy Taylor

Mayberry, North Carolina was an iconic town with unforgettable characters like Andy Taylor, who raised his son Opie with wisdom and love. He was respected by his townspeople for that same wisdom, as a lawman who did not carry a gun.

5. What psychedelic telemovie, produced and written by The Beatles, aired on Boxing Day 1967 on the BBC and ignited controversy?
Answer: "Magical Mystery Tour"

In "Magical Mystery Tour" we watch The Beatles and a host of eccentric characters riding a motorcoach across the English countryside to an unspecified destination. Some were actors; others were ordinary folks being themselves. It is, shall we say, the product of a very vivid and probably chemically enhanced imagination. Although it was filmed in colour, BBC1 transmitted it in glorious black-and-white. Most viewers detested it, and Paul McCartney even apologized for it. The programme would not appear on American television until the 1980s. "Magical Mystery Tour" eventually achieved a cult following, however, and was re-broadcast on the BBC (in colour) in 2012. (Boxing Day, for those who don't know, is the day after Christmas and is a holiday in the UK and other Commonwealth nations.)

6. On "The Dick Van Dyke Show", the fictional producer and brother-in-law to star Alan Brady was named Mel Cooley. Who played Mel?
Answer: Richard Deacon

Richard Deacon appeared in many sitcoms and films. He was best known as the recipient of Morey Amsterdam's bald jokes on "The Dick Van Dyke Show". He died of heart disease in 1984.

7. In the TV sitcom "Seinfeld", what is the last name of Elaine (played by Julia Louis-Dreyfus)?
Answer: Benes

Elaine Marie Benes is the friend and ex-girlfriend of Jerry Seinfeld. Elaine's father, a novelist named Alton (portrayed by Lawrence Tierney), appears on the show, but Elaine is the only one of the four main characters whose mother is never seen. She is also the only non-New Yorker - she is from Maryland and a die-hard Baltimore Orioles fan. Of the alternatives, Elaine Nardo was a character in the TV sitcom "Tax", played by Marilu Henner. Elaine Jarvis, played by Siân Reeves, was once the manager of Fargo's restaurant in TV soap "Eastenders". Elayne Trakand is a character in Robert Jordan's "Wheel of Time" series of novels.

8. What educational television series about the universe takes viewers aboard the "Spaceship of the Imagination" in 1980 and again in an updated version in 2014?
Answer: Cosmos

The first "Cosmos," hosted by Carl Sagan, was subtitled "A Personal Voyage." Some of his predictions came true, such as the success of Mars rovers Spirit, Opportunity, and Curiosity. The second one, hosted by Neil deGrasse Tyson, was subtitled "A Spacetime Odyssey." Tyson was greatly inspired by Sagan on a personal and professional level.

9. On the television series "The Waltons", which of the following was NOT one of the daughters? Hint: look at the first letters of the names.
Answer: Corabeth

Elizabeth was the youngest daughter, Erin was the middle, and Mary Ellen was the eldest. Corabeth was the wife of Ike Godsey, the owner of the General Store.

10. What show was initially named "The Toast Of The Town"?
Answer: The Ed Sullivan Show

In 1948 Ed Sullivan began hosting a variety show "The Toast Of The Town." In 1955, the name was changed to "The Ed Sullivan Show." The show ran from 1948-1971, bringing to the audience in their television debuts such notables as Bob Hope, Lena Horne, Dean Martin, Jerry Lewis, Elvis Presley, and The Beatles.

No comments: