***Disclaimer***

*****Disclaimer: The Wizard of 'OZ' makes no money at all from 'OZ' - The 'Other' Side of the Rainbow. 'OZ' is 100 % ad-free*****

Monday, March 07, 2016

Put On Your Spring Thinking Cap

Mickey 80th Birthday

Winter's almost over, and spring is on its way at long last. To welcome it in, we've put together a brain-tingling trivia challenge to get your mental juices flowing. How much do you know about Disney's unique take on the season when we put away our heavy coats, welcome back longer days, and make time to smell the roses? Show your spring smarts with the questions below!

1) We'll start off easy – what's the spring-y name of Bambi's skunk friend?

A) Blossom
B) Flower
C) Sunshine

2) Now a little tougher: At the 2009 Epcot International Flower & Garden Festival (starting March 18!), how many blooms will be on view?

A) 500
B) 800
C) 1,200
D) Literally millions

3) Spring means green, and that makes us wonder, what special event will make Earth Day 2009 one to remember?

A) The theatrical release of the first Disneynature documentary, "Earth."
B) Adventures by Disney will lead a special trip to Antarctica.
C) All the cookies sold at the Magic Kingdom will be green that day.

4) Disney has been commemorating Earth Day since the beginning. When was that, anyway?

A) 1970
B) 1972
C) 1975
D) 1977

5) What favorite springtime activity concludes "Mary Poppins"?

A) Egg-hunting
B) Croquet
C) Kite-flying
D) Gardening

6) Which Winnie the Pooh short is spring-themed?

A) Winnie the Pooh and the Blustery Day
B) Winnie the Pooh and Tigger Too!
C) Winnie the Pooh and the Honey Tree

7) Disneynature offers spectacular wildlife documentaries. What earlier Disneynature series paved the way?

A) Wacky Animals
B) True-Life Adventures
C) Nature shorts

8) Which "Fantasia" segment featured frolicking springtime centaurs and fauns?

A) The Nutcracker Suite
B) Toccata and Fugue in D Minor
C) The Rite of Spring
D) The Pastoral Symphony

9) Disney's 1932 cartoon short "Flowers and Trees" boasted what first?

A) The first Disney animated short released in Technicolor
B) The first recipient of an Oscar® for Best Short Subject: Cartoons
C) Both!

10) In "Alice in Wonderland," we meet the March Hare – why would a March hare be mad?

A) Hares were believed to act mad during their spring mating season.
B) "Alice" author Lewis Carroll just liked the way it sounded.
C) It is an in-joke among the animators about Walt's creation Oswald the Lucky Rabbit.

Mickey Mouse

Answers: 1B, 2D, 3A, 4A, 5C, 6C, 7B, 8D, 9C, 10A
If you got five or more of these right, you deserve to be absolutely twitter-pated!

*Disney Insider
Pictures © Disney.

No comments: